احتمالا شما هم تا به حال با پیغام خطا در تراکنش مواجه شدهاید. یک پیغام که ممکن است.روی دستگاه کارتخوان یا کشلس مشاهده کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا همه چیز را راجع به دلیل این نوع از خطای درگاه پرداخت یا خطا در تراکنش با هم بررسی کنیم.
خطا در تراکنش
زمانی که کارت در دستگاه پوز یا کشلس کشیده میشود و بوق خطا میزند یا پیغامی روی صفحه نمایان میشود و مشتری خدماتی که درخواست کرده بود را دریافت نمیکند خطا در تراکنش یا خطا در درگاه پرداخت میگویند.
خطا در تراکنش و انواع آن
به طور کلی خطا در تراکنش به 6 دستهی کلی تقسیم میشود. این دسته بندی توسط بانکداری الکترونیک بانک مرکزی ارائه شده است. در ادامه به بررسی این خطاها و ذکر مثال برای هر کدام میپردازیم.
تراکنش ناموفق در شاپرک
اختلال در سیستم سوئیچینگ شاپرک
خطا در تراکنش بانک پذیرنده
این خطا میتواند جزو تراکنش هایی به حساب آید که دلیل اصلی آن عدم توانایی ارائه کنندهی درگاه پرداخت اینترنتی در راهیابی بانک مبدا به سایر بانکها یا شبکههای پرداخت الکترونیک باشد.
خطا در تراکنش کاربر
این دسته از خطاهای کاربری به دلیل مشکلات دارنده کارت مانند عدم موجودی کافی، رمز اشتباه، وارد کردن تاریخ اشتباه و مشکلاتی از این قبیل که توسط شخص پرداخت کننده انجام میشوند در این دسته جای میگیرند.
خطای بانک شتابی و صادر کننده
خطاهایی هستند که به دلایل مختلفی مثل علت بروز خطا از سمت بانک صادر کننده کارت توسط سامانهی پرداخت الکترونیک تایید نمیشوند، به عبارت دیگر بانک صادر کننده در زمان مشخص که معمولا ده دقیقه است، قادر به انجام تراکنش و به تکمیل فرایند آن نبوده است، بنابراین عملیات با خطا در تراکنش زوبرو میشود.
خطا در تراکنش کسب و کار
در این دسته از خطا در تراکنش، هیچ یک از شرکتهای psp بانکهای صادرکننده یا پذیرنده در آن دخلالتی ندارند بنابراین با عنوان خطای کسب و کار معرفی میشوند؛ خطاهایی مانند: (عملیات اصلاح تراکنش ناموفق) یا (تکرار تراکنش امکانپذیر نیست.)
خطای سیستمی
خطاهایی هستند که به خاطر اختلال فنی در سرویسهای پرداخت مبدا، به وسیلهی سامانهی پرداخت الکترونیک بانک مقصد؛ شاپرک، تایید نمیشوند، مثل خطاهای صادرکننده، خطای شتابی بانکهای مقصد، و غیره.
خطا در درگاه پرداخت اینترنتی
بدون استثنا همهی کسانی که با نقل و انتقال سر و کار دارند حداقل یک مرتبه با خطای تراکنش ناموفق در پرداخت های آنلاین زمان استفاده از درگاه پرداخت مواجه شده اند. گاهی اوقات پیغام خطا کاملا روشن و مشخص است و کاربر میتواند با سعی دوباره تراکنش خود را ثبت کند، اما گاهی اوقات مفهوم نیست و فقط تکرار میشود، بدون این که دلیل آن مشخص باشد، مثل پیغام «عملیات با موفقیت انجام نشد، دوباره تلاش کنید» که این پیغام ممکن است از کارت بانکی مبدا به دلیل داشتن حساب قبلی یا دلایل دیگر در سامانه ثبت نشده باشد. کاری که میشود نجام داد این است که به بانک صادرکننده کارت مراجعه کنید.
معمولا با چه خطاهایی در تراکنش روبرو میشوید؟
در ادامه به رایجترین خطاها در درگاه پرداخت که ممکن است در هر تراکنشی با آن روبرو شویم میپردازیم.
اختلال در نیمه شب
این خطا معمولا در ساعات پایانی شب به دلیل عدم انجام تراکنش صورت میگیرد.
مشکلات فنی
دلیل آن معمولا برای کاربر مشخص نیست.
مشخصات کارت نا معتبر یا صحیح نیست
اگردر زدن رمز اصلی و رمز اینترنتی جندین بار اشتباه کنید با این پیغام خطا در تراکنش مواجه خواهید شد.
تاریخ انقضای کارت به پایان رسیده است
در صورتی که تاریخ انقضای کارت به پایان رسیده باشد، تراکنش ناموفق میشود و پیغام خطا میدهد.
خطا در تراکنش
معمولا این پیغام سیستمی است و از طرف شاپرک میباشد.
خطا در بانک صادر کننده
این نوع خطاها یعنی بانک صادر کننده بع دلایل متفاوتی با خطا مواجه شده است.
سخن پایانی
در این مقاله به طور مفصل به خطا در تراکنش و دلایل و انواع آن پرداختیم و هر مدام را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم برای اطلاعات بیشتر و مشاوره با همکاران ما در تمدن تجارت الکترونیک ژیلا در ارتباط باشید.